Форма за контакти

Определение:

Формата за контакт е вид въпрос, който Ви позволява да получите лична и демографска информация от анкетирания в структуриран формат.

Анкетираният въвежда своите отговори в няколко различни текстови полета, чиито контекст може да регулирате чрез допълнителните опции, които предлага Survey.bg (виж по-долу).

Пример:

Употреба/приложение:

Винаги използвайте този тип въпрос, когато искате да получите от анкетирания информация за контакт. Поради предварително зададения формат на този въпрос Вие ще можете по-лесно да филтрирате и анализирате събраните отговори.

Има множество ситуации, в които този тип въпрос намира добро приложение и би бил полезна част от Вашето проучване. Например може да го включите в края на Вашата анкета, когато питате анкетирания дали би желал да получава рекламни брошури по пощата на личния си адрес или когато е заявил участието си в томбола за някаква награда.

Най-добри практики:

Въпросите тип форма за контакт са много удобни и полезни, защото чрез тях освежавате визията на самия въпрос и я превръщате в по-приятна, структурирана и интерактивна. Но това не е единственият им плюс. Предимството на този тип въпрос пред употребата на еднотекстово поле за свободен отговор, където анкетирания трябва сам да въведе отговора си, е допълнителната валидация, която получавате. Това  ще Ви осигури по-качествен анализ и точни резултати.

Допълнителни опции към този тип въпрос:

Въпросът е активен – Тази опция е маркирана по подразбиране, за да може въпросът да е видим в анкетата. Ако деактивирате тази опция, то автоматично въпросът няма да бъде видим за който и да е от  респондентите, но ще бъде видим в анкетата в профила на нейния създател.

Елементи на формата за контакт  Всеки един елемент от формата за контакт е изписан в таблица. Това са:

  • име
  • фамилия
  • държава
  • адрес
  • населено място
  • област
  • пощенски код
  • телефон
  • имейл

Ако желаете някой конкретен елемент от изброените по-горе да бъде включен във Вашата форма за контакт, то той трябва да бъде маркиран в колоната „активирано”.

Ако желаете анкетираният да отговори задължително на някой конкретен елемент от вашата форма за контакт, то маркирайте този елемент в колоната „задължително”. При маркирането на тази опция респондентът няма да може да продължи към следващия въпрос от анкетата, преди да е отговорил на този въпрос.

Изглед в рапорта/финалния анализ:

 

Експортиране на данните:

Резултатите от анкетата могат да бъдат експортирани под формата на PDF формат и EXEL формат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.